Till förstasidan

Våra verksamheter.

I den gamla skolbyggnaden på Ryttarbacken äger de flesta aktiviteterna rum. Genom många timmars ideellt arbete har föreningen fått byggnaden i gott skick. På vinden finns vävstuga och snickarbod finns på vinden och i en tillbyggnad. I entréplanet finns samlingssal, kök och ett mindre rum. På tisdagar är det öppet hus då man syr, väver, snickrar eller helt enkelt
"hantverkar”. Kurser ges. Vilka kurser som är aktuella kan du se här. På månadsmötena kan man få veta mera om hantverk, t.ex. gammaldags måleriteknik eller olika former av slöjd.

Skallsjö-Nääs Hemslöjdsförening har också räddat den gamla bakstugan på Nääs från rivning. I den bakas i vedeldad stenugn "Nääskakan", som ibland får en så strykande åtgång att besökare inte ens kan få köpa så många de önskar! Bakningen pågår vissa helger under maj - september, då andra aktiviteter sker på Nääs. Vilka dagar vi bakar ser du här. Vill du baka med oss, kontakta någon i styrelsen. Du kan även anmäla dig till någon av årets två bakkurser.

I Tollered i Gamla Kontoret och Flygeln träffas man också. Där har föreningen några vävstolar att hyra ut. Där finns en smedja i vilken smideskurs kan ges. I Gamla Kontoret och Flygeln äger årligen i november Hantverksdagarna rum. 2019 var mottot "återvinning". Då får man se hantverkare i arbete, köpa lotter och hantverksalster och ta sig en kopp kaffe med tilltugg under de gamla valven.

Varje år genomför även Skallsjö-Nääs Hemslöjdsförening en kulturell resa. Dessa resor blir så minnesvärda att de talas om i många år.